Τα κόκκινα στα διόδια

DSCN2260Έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για το υπερβολικό κόστος των διοδίων που επωμίζονται τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους. Με την κατάργηση και του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας πλέον η διαχείριση όλων των αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας θα περάσει στα χέρια  ιδιωτών. Ο σταθμός των Μαλγάρων και των Ισθμίων της Κορίνθου είναι θέμα χρόνου να αλλάξει χέρια καθώς και οι 20 επιπλέον σταθμοί της Εγνατίας Οδού. Έτσι  η διέλευση και αυτού του δρόμου θα κάνει το ταξίδι  ασύμφορο. Εμείς προσωπικά θεωρούμε ότι αν μη τι άλλο όλο αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο «για να μην εκφραστούμε διαφορετικά». Δρόμους που εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι φτιάξαμε (και άς κέρδισαν πολλά συγκεκριμένες εταιρίες ) τώρα να παραχωρούνται για την διαχείρισή τους σε συγκεκριμένους ιδιώτες, και εμείς οι ίδιοι ουσιαστικά ιδιοκτήτες ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, τους δικούς μας δρόμους θεωρώντας τους ασύμφορους.

Η ευρωπαική εμπειρία λέει το εξής:

Στη Γερμανία δεν πληρώνεις διόδια. Στην Αυστρία για 10 ημέρες διέλευσης πληρώνεις 10 ευρώ. Στη Σερβία για να διασχίσεις τη χώρα γύρω στα 700 χλμ το κόστος για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι γύρω στα 20 ευρώ, στην Ουγγαρία 11 ευρώ για 9 ημέρες διάρκεια , στην Σλοβακία για αυτοκίνητα έως 3,5 τόνους δεν υπάρχουν διόδια στην Πολωνία το ίδιο στην Τσεχία εάν χρησιμοποιήσεις τους αυτοκινητόδρομους για 10 ημέρες το κόστος είναι 15 ευρώ, και σε όλες αυτές τις χώρες εκτός από την Σερβία (όπου τα αυτ. τροχόσπιτα τα εντάσσουν στην 2η κατηγορία) το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο θεωρείται ώς ΙΧ κάτω των 3,5 τόνων και κοστολογείται όπως αυτά  Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο.  Προσπαθούν να τα πάρουν από παντού δημιουργώντας σταθμούς διοδίων κυριολεκτικά σε κάθε στροφή, και κατηφόρα.

Έτσι και εμείς επιλέξαμε σαν τρόπο αντίδρασης να συγκεντρώνουμε έναν ικανό αριθμό μέ κόκκινα στο σπίτι ( cents – λεπτά ) και με αυτά  να τροφοδοτούμε τους σταθμούς διοδίων, έτσι ώστε και εμείς να μπορούμε να ταξιδεύουμε υπερήφανοι στους αυτοκινητόδρομους με χαμηλό κόστος. ‘Οταν πάλι τελειώνουν τα ρημάδια τα κόκκινα και είμαστε ακόμη στο δρόμο σε ταξίδι θα χρησιμοποιούμε την βιβλιοθήκη των παράπλευρων οδών που έχουμε δημιουργήσει, και την οποία έχουμε σκοπό να εμφανίζουμε σιγά σιγά με αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες σε αυτό ακριβώς το σημείο. Ελπίζουμε σιγά σιγά να ολοκληρώσουμε όλη την ΠΑΘΕ σε εύλογο χρονικό διάστημα. Καλά Ταξίδια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.