Παράκαμψη Διοδίων Θερμοπυλών (για Αθήνα)

μωλοσΚατηγορία 1                        1,15 ευρώ

Κατηγορία 2                         1,65 ευρώ

Κατηγορία 3                       4,15 ευρώ

Κατηγορία 4                          5,80 ευρώ

DSCN4863DSCN4864

Aμέσως μετά την Λαμία και μετά τα travel stop Ρούμελη και Αλέξανδρος βγαίνουμε στο χωριό Ανθήλη (σε δεξιά έξοδο). Περνάμε κάτω από την εθνική οδό και βγαίνοντας απέναντι συνεχίζουμε με κατεύθυνση την Ανθήλη παράλληλα με την εθνική.

DSCN4868Συνεχίζοντας τον δρόμο μας σε κάποιο σημείο περνάμε κάτω από την έξοδο για Μπράλο Άμφισσα όπου ήταν η παλιά έξοδος μέσω της οποίας παρακάμπταμε τα συγκεκριμένα διόδια.

DSCN4874Πολύ σύντομα συναντούμε την πρώτη διασταύρωση μπροστά μας όπου δεξιά θα μας βγάλει επάνω στην εθνική οδό και τα πλευρικά διόδια ή για Μπράλλο Άμφισσα και ευθεία όπου και αυτόν το δρόμο επιλέγουμε για Θερμοπύλες.

DSCN4876Η Θερμοπύλες από εδώ είναι γύρω στα 2 με 3 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε όλο ευθεία περνώντας όπως τότε παλαιότερα, μέσα από το χωριό, πάνω στην παλιά εθνική οδό.

DSCN4883Εφόσον βγούμε από τις Θερμοπύλες η άσφαλτος μετά από κάποια χιλιόμετρα θα σταματήσει ( μόνο για περίπου 100 200 μέτρα ). Υπομονή λοιπόν δεν είναι μεγάλη η απόσταση το μεγαλύτερο κομμάτι ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα

DSCN4886Συνεχίζουμε με ορμή και πάντα μόνο ευθεία χωρίς να παρεκλίνουμε από τον επόμενο στόχο μας ο οποίος είναι ο Μώλος. Έτσι λοιπόν στην επόμενη διασταύρωση δεν πηγαίνουμε δεξιά για Αθήνα Λαμία (μας βγάζει στα πλευρικά διόδια) ούτε ασφαλώς αριστερά για Μώλο, αλλά συνεχίζουμε ευθεία για Σκάρφεια Καμένα Βούρλα.

DSCN4896 Μετά από λίγο μπροστά μας εμφανίζονται τα Καμένα Βούρλα.

DSCN4901

 Με το που φτάνουμε στα Καμένα Βούρλα πριν μπούμε στην πόλη έχει μια κυκλική έξοδο, εκεί ακολουθούμε την πινακίδα έξοδος για φορτηγά ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο και μπορούμε να βγούμε ελεύθερα πια στην ΠΑΘΕ για την Αθήνα.

DSCN4904DSCN4906

περνώντας βέβαια στη συνέχεια κάτω από την εθνική και στρίβοντας αριστερά. Όχι δεξιά.

DSCN4907

και στην αμέσως επόμενη διασταύρωση για Αγιο Κωνσταντίνο ευθεία, εμείς στρίβουμε δεξιά για Αθήνα.

DSCN4911DSCN4913

και καλό μας ταξίδι μέχρι την επόμενη παράκαμψη στα διόδια Τραγάνας.

8 σκέψεις σχετικά με το “Παράκαμψη Διοδίων Θερμοπυλών (για Αθήνα)

 1. Παιδιά το εκανα σήμερα και δεν θα το ξανακάνω, προτιμώ τα τέσσερα ευρώ ! Σπας το αυτοκινητο σου, λακκούβα και σκόνη που παει σύννεφο, δεν αξίζει.

  Μου αρέσει!

 2. Tο κομμάτι αυτό δεν ισχύει όπως το γράφει.. οι αλλαγές είναι: άμεσος μετά την Λαμία βγαίνουμε στο χωρίο Ανθήλη και συνεχίζουμε παράλληλα με την εθνική περνώντας Θερμοπύλες και συνεχίζουμε την παλιά διαδρομή εκτός διοδίων μέχρι τον Μώλο να σημειώσουμε εδώ πως το παλιό κομμάτι 1χλμ χωματόδρομου δεν υπάρχει πια έχει ασφαλτοστρωθεί (εκτός από ένα μικρό κομματάκι 70-100 μέτρων).Φτάνοντας στον Μώλο δεν βγαίνουμε γιατί και εκεί λειτουργούν διόδια αλλά συνεχίζουμε στο παράδρομο μέχρι την επόμενη έξοδο που βρίσκετε στα καμένα βούρλα με το που φτάνουμε καμένα βούρλα πριν μπούμε στην πόλη έχει μια στρογγυλή πλατιά, εκεί ακολουθούμε την πινακίδα έξοδος για φορτηγά ακολουθούμε αυτόν τον δρόμο και μπορούμε να βγούμε ελεύθερα πια στην εθνική των νταβατζήδων! το ίδιο ισχύει και ανάστροφα πηγαίνοντας προς την Λαμία (Δεκέμβριος-2014)

  Μου αρέσει!

  1. Σε ευχαριστούμε…Alex. Ελπίζουμε να κάνουμε τις αλλαγές για τα διόδια των Θερμοπυλών με φωτογραφίες τις οποίες θα αναρτήσουμε μέσα στον Ιανουάριο όπως και κάποιες άλλες αλλαγές που προέκυψαν σε άλλα σημεία. Πάντως σε ευχαριστούμε φίλε και θα τροποποιήσουμε την ανάρτηση με τα διόδια των Θερμοπυλών σύμφωνα με τις δικές σου οδηγίες . Καλή χρονιά!!

   Μου αρέσει!

  2. σε παρακαλούμε Alex, διευκρίνισε μας, μετά την έξοδο για Ανθήλη συνεχίζεις (σε εύκολο δρόμο) και σε βγάζει στις Θερμοπύλες παρακάμπτοντας τα πλευρικά διόδια που είναι πλέον σε λειτουργία; Μετά τον Μώλο σωστά δεν βγαίνεις στην έξοδο γιατί λειτουργούν και εκεί τα πλευρικά. Πως όμως φτάνεις Καμένα Βούρλα; Ο παράδρομος συνεχίζει και σε βγάζει εκεί;
   Έχει σήμανση στον παράδρομο για Καμένα Βούρλα;

   Μου αρέσει!

  3. Σε παρακαλούμε Alex, διευκρίνισε μας, μετά την έξοδο για Ανθήλη, έχει εύκολο δρόμο που σε βγάζει πάλι Θερμοπύλες παρακάμπτοντας τα πλευρικά διόδια που είναι πλέον σε λειτουργία;
   Μετά στον Μώλο σωστά δεν βγαίνουμε στην έξοδο γιατί και εκεί λειτουργούν πλευρικά διόδια.
   Όμως συνεχίζοντας στον παράδρομο έχει σήμανση ικανοποιητική για Καμένα Βούρλα, η θα χαθούμε;

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.