Απαγορεύεται αυστηρώς………η εγκατάσταση Αυτοκινούμενου

DSCN0157

Με αφορμή την πινακίδα την οποία έχουμε αναρτήσει και η οποία με διάφορες παραλλαγές φιγουράρει σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις. Η διατύπωσή της εξαρτάται από τον συντάκτη και μόνο. Ο συντάκτης βέβαια είναι μια προσωπικότητα με την δικιά του ιδεολογία αλλά και ιδιοτέλεια ο οποίος ερμηνεύει και αφηγείται τον νόμο όπως αυτός θέλει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ας ψάξει κάποιος να βρει άρθρο άρθρο μέσα στους δύο νόμους  ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ  ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ !!!!.

stopΕδώ έχουμε  χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μερικές τοπικές αρχές, τοπικά συμφέροντα, αλλά και τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται τον περιοδεύονται τουρισμό. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις αλλά αυτές δυστυχώς δεν φθάνουν για να κάνουν την διαφορά.

Σκόπιμα μερικοί παρερμηνεύουν τους νόμους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Κανείς δεν ενόχλησε ποτέ αυτοκινούμενο τροχόσπιτο σε μη τουριστική περιοχή. To αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ταξιδεύει παντού και σε αστικές περιοχές και σε μη αστικές, γενικά σε όλη την επικράτεια. Πάντα γεγονότα που προκάλεσαν αλλά και προκαλούν ακόμη και δικαστήρια, συμβαίνουν σε τουριστικές περιοχές όπου γειτονεύουν είτε camping είτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Δεν είναι δυνατό όλη η Ελλάδα να είναι ιδιοκτησία των camping ή των ξενοδοχείων. Δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κάνουμε τις διακοπές μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Εμείς έχουμε επιλέξει κάτι άλλο, το οποίο και το ίδιο απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό.

stop2Έχει συμβεί σε όλους μας κάποιες φορές να έχουμε έξω από το «σπίτι μας» απρόσκλητους επισκέπτες. Είναι μια εμπειρία την οποία δεν είναι δυνατό κάποιος να μην την έχει ζήσει ή να μην την ζήσει στο μέλλον.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Βασική αρχή θα πρέπει να είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, και η ψυχρή και ουδέτερη αντιμετώπιση του αρνητισμού από όργανο αστυνομικό ή κάποιον πολίτη. Από την στιγμή που βρισκόμαστε σε σημείο στο οποίο δεν απαγορεύεται η στάθμευση είναι αυθαιρεσία ή αμάθεια του οργάνου να μας διώξει από τον χώρο.

Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα ζούμε σε εποχές στις οποίες η αξία του περιοδεύοντος τουρισμού δεν έχει αναδειχθεί καθόλου και ελλείψει οργανωμένων σημείων υποδοχής αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, αλλά και τροχόσπιτου γενικά, μια καλή ανάγνωση των νόμων που διέπουν την ελεύθερη κατασκήνωση στην Ελλάδα θεωρούμε ότι βοηθά στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Γι αυτό βρήκαμε τους συγκεκριμένους νόμους τους οποίους προσφέρουμε, στους αναγνώστες μας ( όσους ακόμη δεν τους έχουν διαβάσει) προς μελέτη τις κρύες βραδιές του χειμώνα μέσα στα «σπίτια τους» αλλά και τα δροσερά βραδάκια δίπλα στις θάλασσες τα καλοκαίρια έξω από τα «σπίτια τους».

Καλές Αποκριές !!!!

nomos 1976  

nomos 1993

Νομος 1999

nomos 1978

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.