Προβλήματα δυσοσμίας?

κκκκ

Αρκετές φορές στα ταξίδια μας όταν αρχίσαμε είχαμε προβλήματα δυσοσμίας μέσα στον χώρο του αυτοκινούμενου. Μια δυσοσμία η οποία ήταν έντονη εν κινήσει αλλά και κατά την παραμονή μας σε διάφορα μέρη.

Το πρόβλημα έχει λυθεί βέβαια εδώ και αρκετό καιρό, κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα και αποφεύγοντας κάποια άλλα λάθη τα οποία επιδείνωναν το πρόβλημα της κακοσμίας.

Προσπαθήσαμε να βρούμε πρακτικές λύσεις αποφεύγοντας τα διάφορα χημικά προιόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία μας πρότειναν διάφοροι προμηθευτές. Τα συγκεκριμένα προιόντα χωρίς να τα έχουμε δοκιμάσει δεν νομίζουμε ότι προσφέρουν κάποια συνολική λύση απλά »αρωματίζουν» το πρόβλημα

Καταλήξαμε ότι η δυσοσμία προέρχεται από το δοχείο των γκρίζων και από τις σωληνώσεις που καταλήγουν εκεί. Όταν τα γκρίζα τα οποία παρέμεναν κλειστά, κατά την πορεία μετακινούνταν τροφοδοτούσαν με δυσοσμία όλο το χώρο του αυτοκινούμενου. Έτσι η μοναδική λύση ήταν το δοχείο των γκρίζων να αδειάζει συχνά και να παραμένει ανοιχτό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποκλειστικά μετά τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις αλλά και πρίν καθαρίζουμε με μηλόξυδο τις σωληνώσεις, κρατώντας κλειστό το δοχείο των γκρίζων, και μετακινώντας λίγο το αυτοκίνητο μπροστά πίσω ανοίγουμε το δοχείο και ξεπλένουμε με αρκετό νερό ολες τις σωληνώσεις και της κουζίνας και του μπάνιου.

Βέβαια μια άλλη λύση καθαρισμού των σωληνώσεων από τα λύπη που επικάθονται με τα χρόνια είναι και ο καθαρισμός τους με χοντρό αλάτι. Και αυτό το δοκιμάσαμε, χωρίς να έχουμε δεί κάποια εμφανή αλλαγή στην ροή του νερού. Η σίγουρη δοκιμασμένη και προτεινόμενη λύση από εμάς είναι η λύση με το μηλόξυδο η οποία μπορεί να γίνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα είτε βουλώματος του νεροχύτη είτε δυσοσμίας είτε και προληπτικά.

                                                                                                                                   hellascamper

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.