15ο μέρος. Η Επιστροφή (Ταξίδι σε Ουγγαρία Τσεχία Σλοβακία Πολωνία Αυστρία)

birkenau tsexia aystria 423Επιτέλους φθάσαμε στο τελευταίο κομμάτι του….. »περσινού» μας ταξιδιού. Είσοδος στην Αυστρία, από Τσεχία, στα γρήγορα, έτσι ώστε  να έχουμε  ολόκληρη την  μέρα μπροστά μας αφού η Βιέννη δεν είναι μακριά  μόλις 80 χιλιόμετρα στο μεγαλύτερο μέρος σε καλό δρόμο »autobanh». Πληρώσαμε την αυστριακή  vignette και ξεκινήσαμε.  Η πρώτη εντύπωση για την Αυστρία την οποία αναλύσαμε  συζητώντας μέσα στο όχημά μας είναι ότι, επιτέλους έχουμε το ΙΔΙΟ νόμισμα!!!!…. πόσο εύκολη γίνεται η ζωή όταν δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι για τις τιμές συνεχώς !!!!

Εντάξει άλλο πράγμα η Αυστρία την καταλαβαίνεις την διαφορά μόλις μπαίνεις στην χώρα από την Τσεχία. Αλλά και η Τσεχία δεν είναι πολύ μακριά από το επίπεδο της Αυστρίας γενικώς , στους δρόμους της όμως και ειδικά στο διεθνές της δίκτυο  έχει κάποιο πρόβλημα. Η είσοδος στην χώρα γίνεται από ένα μικρό δρόμο διπλής κυκλοφορίας, τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων , μέχρι την είσοδο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

birkenau tsexia aystria 424Στόχος μας κατευθείαν η πόλη της Βιέννης και το camping Dunav το οποίο όπως μας είπαν ήταν δίπλα στο Δούναβη και κοντά στο μετρό, και το επιλέξαμε έτσι ώστε να είναι εύκολες οι εξορμήσεις μας στην πόλη. Πάντα όπου πηγαίνουμε  έχουμε άλλες  δύο με  τρείς εναλλακτικές διαδρομές ή προορισμούς για κάθε ενδεχόμενο. Έτσι και στην Βιέννη υπήρχαν αποθηκευμένα στο gps άλλες δύο συντεταγμένες για camping. Το ένα μάλιστα ήταν στην βόρεια Βιέννη, που για να πάς εκεί έπρεπε να διασχίσεις όλη την πόλη. Ένα δάχτυλο επέλεξε  αυτό το camping. Καταλάβαμε το λάθος μας όταν ανεβαίναμε αστικές ορεινές συνοικίες……. στις οποίες και βέβαια δεν βρισκόταν ο Δούναβης, γιατί θα ήταν καταρράκτης.

Δεν έπρεπε να την περάσουμε αυτή τη γέφυρα αλλά ήταν τόσο ωραίο το τοπίο που ξεχαστήκαμε.

birkenau tsexia aystria 447Εδώ επιστρέφουμε κατηφορίζοντας και έχοντας αλλάξει είδη τις συντεταγμένες…………

birkenau tsexia aystria 450Δυστυχώς με αυτά και μ’αυτά αργά το απόγευμα φθάσαμε στο camping όπου και αράξαμε για την νύχτα σχεδιάζοντας την αυριανή μας βόλτα στην πόλη. Πολύ καλή παρέα ένα μπουκάλι κρασί το οποίο ανοίξαμε αφού τακτοποιηθήκαμε, ανακαλύπτοντας μάλιστα ότι η πρίζα που μας έδωσαν δεν είχε ρεύμα. Ευτυχώς το αντιλήφθηκα νωρίς. Από κουνούπι όμως το camping….;άλλο τίποτα, Δούναβης βλέπετε από κάτω

Εντυπώσεις από το camping Dunav.

Είχε πάρα πολλούς Γερμανούς οι οποίοι όλη μέρα  πηγαινοέρχονταν στα μπάνια με τις πετσέτες πάνω στο κεφάλι, κάτω στα πόδια, στις πλάτες !!!  φωνάζοντας άσκοπα. Έχει πάρα πολλούς χώρους, πολλά σταθερά γερμανικής ιδιοκτησίας τροχόσπιτα με όλο το praktiker και το ikea μέσα τους και έξω τους……..ένας καταναλωτισμός πού δεν ταίριαζε σε Γερμανούς, δεν μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί να ξοδεύουν.

Wifi στην reseption και μόνο.

Έχει Θέσεις ωραίες ατομικές για αυτοκινούμενα μόλις μπείς, νομίζοντας ότι έτσι θα είναι παντού αλλά μετά απογοητεύεσαι, όταν θα πρέπει να μοιραστείς τον ίδιο χώρο και με άλλους.

Σε γενικές γραμμές είναι ok, εάν είχε λιγότερους Γερμανούς θα ήταν good. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους μην παρεξηγηθώ, απλώς για κάποιους λόγους που δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω μου χτύπησε άσχημα η εικόνα τους εκεί μέσα.

Πάντως για όποιον θέλει να δεί την Βιέννη μένοντας σε camping νομίζω ότι είναι καλή λύση,είναι γενικά ήσυχο, το μετρό είναι 10 λεπτά με τα πόδια, το κέντρο άν δεν κάνω λάθος 6 στάσεις, έχει βενζινάδικο ακριβώς έξω από το camping, και το κυριότερο βρίσκεται πάνω από την autobahn που συνδέει όλη την Ευρώπη με την πόλη (άν το είχα εκμεταλλευτεί και δεν πήγαινα στα βουνά, θά είχαμε μία επιπλέον μέρα στην Βιέννη).

birkenau tsexia aystria 465Απολαυστική πόλη όμως, δεν χορταίνεις να την περπατάς. Το ιστορικό κέντρο μπορεί κάποιος να το περπατήσει σε μία μέρα, αλλά και σε τρείς. Εξαρτάται πώς θέλει να δεί κανείς την πόλη. Τα ταξιδιωτικά γραφεία, κάνουν ας πούμε αυτή την διαδρομή σε 2 ώρες. Δεν είναι όμως έτσι. Το Ring η ιστορική παλιά περιοχή της Βιέννης είναι γεμάτη αρχοντικά, μουσεία παλάτια, ιστορία αλλά και φανταστικά καφέ.

birkenau tsexia aystria 518Απολαύσαμε την διαμονή μας στην Βιέννη, ωραία πόλη ωραίος καιρός ωραία να ταξιδεύεις με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Δεν ξέρω άν θα ξανασταματήσω σ’αυτή την πόλη σίγουρα όμως δεν θα ξαναπάω στο camping που πήγαμε, προτιμώ έναν ελεύθερο χώρο που συγκεντρώνονται και άλλοι καμπερίστες τον οποίο κακώς δεν επέλεξα όταν έπρεπε. Η Βιέννη είναι Βιέννη. Έχει τον δικό της χαρακτήρα, είναι  Κεντρική Ευρώπη. Αποτελεί την είσοδο των Βαλκανίων στην πάλαι ποτέ Δυτική Ευρώπη, και αυτό φαίνεται ακόμη και τώρα.

Έ…… μ’αυτές τις άμαξες επιτέλους………..

birkenau tsexia aystria 483Το ταξίδι μας σ’αυτή τη γωνιά της Ευρώπης τελείωσε με τον καλύτερο επίλογο ….την Βιέννη.

Μπροστά μας είχαμε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα αλλά η επιστροφή είναι πάντα ποιό εύκολη. Ξυπνήσαμε χαλαρά, το επόμενο πρωί, γνωρίζοντας ότι είχαμε αρκετό δρόμο να κάνουμε αλλά δεν μας χαλούσε καθόλου γιατί είχαμε πραγματικά γεμίσει μπαταρίες. Στο κάτω κάτω είναι απόλαυση να οδηγείς στους δρόμους της Αυστρίας και της Ουγγαρίας

Το πλάνο έλεγε το πάμε όσο πάει και άν κουραστούμε σταματάμε.

Έτσι προέκυψε  μια διανυκτέρευση λίγο μετά το Βελιγράδι σε ένα βενζινάδικο πάνω στην εθνική, όπου φάγαμε σε ένα γιουγκοσλάβικο »βρώμικο» ζεστές pljeskavice, τις θέλαμε με τυρί αλλά δεν είχαν. Στο βενζινάδικο βέβαια γινόταν χαμός από Τούρκους που ερχόταν από Γερμανία , ήταν απλωμένοι και ξαπλωμένοι παντού μα παντού όμως.

Μέσα στα Σκόπια μετά τα σύνορα εισόδου από την Σερβία όπου όλοι οι ταξιδιώτες περιμέναμε κανα δίωρο να μας ελέγξουν, ταλαιπωρηθήκαμε, όλοι μας χωρίς λόγο. Στα πρώτα  διόδια των Σκοπίων τα οποία είναι λίγα χιλιόμετρα μετά τα σύνορα, είχε δημιουργηθεί μια ουρά κάποιων χιλιομέτρων μόνο και μόνο επειδή έπρεπε όλοι μας στα δύο τους ταμεία να πληρώσουμε από 1 ευρώ. Φάγαμε κάποιες  ώρες εκεί σκεπτόμενοι ότι πλησιάζουμε και στην  δικιά μας παράλογη χώρα.

birkenau tsexia aystria 573Λοιπόν φίλοι μας,  το ταξίδι μας το περσινό καλοκαίρι εδώ κάπου τελείωσε, εμείς το απολαύσαμε, δεν ήταν κουραστικό είχε εναλλαγές τοπίων αλλά το κυριότερο λαών και τοπικών πολιτισμών, υπήρξαν βέβαια και άλλα σημεία που δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε, αλλά ανοίξαμε επιτέλους έναν δρόμο πρός τα ανατολικά της Ευρώπης, άγνωστο για μας ειδικά στην Σλοβακία, μια χώρα με πολλά κρυφά σημεία, που σίγουρα κάποια απο τα επόμενα χρόνια πρέπει να μας περιμένει. Πηγαίνοντας προς τα επάνω, και περνώντας από το Βελιγράδι μια πόλη πραγματικά ζωντανή, μας φάνηκε πολύ εύκολο να την ξαναεπισκεφτούμε πράγμα που κάναμε τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Έχουμε είδη σκεφτεί και προγραμματίσει αποδράσεις στα κοντινά Σκόπια. Όσο για την Πολωνία τι να πούμε μεγάλη χώρα φοβερή οργάνωση, όμορφα μέρη περιποιημένες πόλεις και χωριά. Μια καινούρια Γερμανία στην Ευρώπη. Αναμφισβήτητα βγήκαμε κερδισμένοι από το ταξίδι μας, δεν έχουμε ξεχάσει ακόμη τα ξύλινα σπίτια στην Σλοβακία, την βόλτα μας με σχεδία δίπλα στην Ουκρανία και πάνω στα σύνορα με Σλοβακία και Πολωνία. Τις βόλτες μας στην Βουδαπέστη. Τον αναιδή μην τον περιγράψω αλλιώς Ολλανδό τουρίστα στο zakopane αλλά προπάντων τον φίλο Ματιας ή αλλιώς όπως τον βγάλαν τα παιδιά »οβελίξ» ιδιοκτήτη του camping. Την μακαρονάδα που τρώγαμε έξω από το πολυκατάστημα Obi στην Τσεχία, τις Πολωνέζες που κάναν ηλιοθεραπεία στο ποτάμι στην Κρακοβία και άλλα πολλά και πολλές πολλές μικρές απολαυστικές στιγμές που ζήσαμε.

birkenau tsexia aystria 081

hellascamper

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.