Πoιά είναι η πιό φιλική πόλη για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο;

δημοσκόπηση

Ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο δεν πάει μόνο για μπάνιο στη θάλασσα ή για διαβίωση σε βουνό. Μπαίνει και μέσα στις πόλεις, ζώντας μέσα σε πόλεις. Πολλές φορές όμως σε κάποιες πόλεις είναι αδύνατο να μείνεις, σε κάποιες άλλες όμως αν πας μια φορά θές να  ξαναπάς  άλλες χίλιες…….. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα είχε  ενδιαφέρον να δούμε μέσα από μια »δημοσκόπηση», ποια θεωρούμε από τις πόλεις της Ελλάδας ότι είναι η πιο φιλική για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Με τον όρο φιλική για ένα camper, εννοούμε την πόλη η οποία οργανωμένα (μέσα κάποιο camperstop ή χώρο που έχει παραθέσει) ή έτσι απλά, δέχεται το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στις υποδομές της (  οι υποδομές της.  χώροι parking  και στάθμευσης είναι έτσι τυχαία τοποθετημένοι, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμοι σε ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο όχημα όπως είναι το camper) χωρίς οι τοπικές αρχές να το διώκουν ή και οι πολίτες της να το θεωρούν ως κάτι το ενοχλητικό.

Έτσι λοιπόν ζητούμε την εμπειρία και όχι μόνο, του καθενός μέσα από τα ταξίδια του ανά την Ελλάδα.

Αρκετοί από εμάς πολλές φορές ταλαιπωρηθήκαμε στο να βρούμε κάποιο σημείο να σταθμεύσουμε ή ακόμη περισσότερο να διανυκτερεύσουμε σε επίσκεψή μας, κάπου σε κάποια πόλη στην Ελλάδα. Ακόμη και εκεί που είχαμε σταθμεύσει, ίσως κάποιοι περαστικοί, να μας στραβοκοίταξαν αλλά ίσως και άλλες φορές να μας καλοδέχτηκαν με τον τρόπο τους. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι υποδομές για να δεχτούν ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο οι πόλεις της Ελλάδος δεν έχουν. Υπάρχουν όμως πόλεις, που έχουν τέτοια διάταξη των parking αλλά και των χώρων στάθμευσης , που κάνουν ποιό εύκολη την πρόσβαση σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο από κάποιες άλλες. Αλλά  κυρίως υπάρχουν πόλεις όπου οι τοπικές αρχές αλλά και οι άνθρωποί τους  σε κάνουν να μην μπορείς να λησμονήσεις την διαβίωσή σου εκεί και να θέλεις να ξαναγυρίσεις για μια ακόμη επίσκεψη, επειδή απλά πέρασες καλά. Υπάρχουν όμως και πόλεις στις οποίες κάποιοι από εμάς έχουμε κάποια άσχημη εμπειρία με την αναζήτηση χώρου στάθμευσης ή και αντιμετώπισης από τοπικές αρχές.

Έτσι σκεφθήκαμε να παραθέσουμε μερικές πόλεις ( πρωτεύουσες νομών ) έτσι ενδεικτικά -είναι αδύνατο να μπουν όλες-, από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, για να δούμε όλοι μαζί, ποιά θεωρούμε από όλες αυτές, ότι είναι η ποιο φιλική πόλη για ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Η δημοσκόπηση θα βρίσκεται για αρκετό καιρό στην δεξιά μπάρα του site.

Υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουμε διάφορες πόλεις που ο καθένας μας θεωρεί φιλικές και όχι αποκλειστικά μία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.