Πρώτη φορά οδηγός σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ;

Να είσαι χαλαρός, απόλαυσε τη θέα και άφησε τους υπόλοιπους οδηγούς να σε προσπεράσουν !

best_time3

Εάν  κάποιος  χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, θα πρέπει να σκεφτεί κάποια πράγματα για να κάνει πιό ευχάριστη και ασφαλή την εμπειρία του. Όπως για παράδειγμα, πάντα όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση να έχει κλείσει το γκάζι. Να έχει κατά νού ότι δεν οδηγεί ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο. Να αδειάζει την τουαλέτα όπου και όταν βρίσκει ευκαιρία. Να προσέχει την συμπεριφορά των άλλων οδηγών στο δρόμο και να έχει προετοιμάσει εναλλακτικές διαδρομές ή τοποθεσίες στάθμευσης, όταν το αρχικό σχέδιο δεν »βγαίνει».

Όλα αυτά είναι βέβαια κοινή λογική, αλλά ας δούμε μία μία κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

– Καλή οργάνωση του ταξιδιού. Η καλή οργάνωση είναι το Α και το Ω μιας ευχάριστης διαμονής, ειδικά σε μέρη που πρώτη φορά πηγαίνουμε. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο για προορισμούς, διαδρομές, που μια αναλυτική ματιά πάντα είναι χρήσιμη και πάντα μας βοηθά.

-Ψάχνουμε πάντα όλες τις εναλλακτικές πιθανότητες διαμονής μας. Camping, Parkings, ελεύθερο. Υπάρχουν απεριόριστες εναλλακτικές το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι μια καλή αναζήτηση.

-Ελέγχουμε την μπαταρία μας και του αυτοκινήτου αλλά και του τροχόσπιτου. Έχοντας υπόψη ότι η μπαταρία του τροχόσπιτου θα φορτιστεί όταν ταξιδεύουμε, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι θα σταθμεύσουμε και για κάποιες ημέρες, όπου εκεί ίσως έχουμε πρόβλημα.

Όσο είναι δυνατό να υπάρχει ένα plan B για κάθε προορισμό μας. Υπάρχουν μερικές τοποθεσίες στις οποίες  ή ο δρόμος δεν είναι και ο καλύτερος για το αυτοκίνητό μας, ή δεν μας αρέσει και θέλουμε να φύγουμε. Τότε φυσικά δεν γυρνάμε σπίτι, απλά επιλέγουμε τον άλλον μας προορισμό….

Κλείνουμε το γκάζι όταν βάζουμε μπροστά την μηχανή για να φύγουμε. Αυτό είναι πιστέψτε μας κάτι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε. Εμείς προσωπικά το ξεχάσαμε μερικές  φορές, αλλά η σκέψη και μόνο ότι το τροχόσπιτό μας μπορεί να εκραγεί οδηγώντας, είναι αρκετό να μας κάνει να μην το ξεχνάμε.

Προσοχή στον αέρα. Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι βαριά οχήματα, ογκώδη, ψηλά και σχεδόν καθόλου αεροδυναμικά. Μια πολύ δυνατή ριπή αέρα μπορεί να μας βγάλει από την πορεία μας, εάν οδηγούμε χαλαρά  σε τέτοιες συνθήκες.

Προσοχή στο ύψος και στον όγκο του οχήματος που οδηγούμε. Προσέχουμε ιδιαίτερα το ύψος στις γέφυρες κάτω από τις οποίες περνάμε, κλαδιά, υπόγειες διαβάσεις, στενότητα δρόμων ιδίως μέσα σε πόλεις και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για τον δρόμο που θα εμφανιστεί μπροστά μας κατεβαίνουμε και ΜΕΤΡΑΜΕ !!!

Αδειάζουμε όλα τα απόβλητα, γκρίζα αλλά και την χημική τουαλέτα με το τέλος του ταξιδιού μας. Και ας έχουμε  υπόψη μας ότι η χημική  τουαλέτα γεμίζει πάντα γρηγορότερα από ότι νομίζουμε.

Όταν αναχωρούμε  μετά από μια πολυήμερη διαμονή κάπου, προσέχουμε να αδειάσουμε το δοχείο των γκρίζων, έτσι ώστε στην πορεία να έχουμε λιγότερο βάρος, αλλά και να αποφύγουμε δυσάρεστες οσμές.

Προσοχή στους υπόλοιπους οδηγούς. Τη στιγμή που  απολαμβάνουμε την οδήγηση, την θέα, την ελευθερία μας δεν θέλουμε με τίποτα να αισθανόμαστε επικίνδυνους και άγριους οδηγούς γύρω μας. Χαλαρώνουμε, έχουμε ένα ολόκληρο σπιτικό που κουβαλάμε. Πατάμε λίγο το φρένο και απολαμβάνουμε το ταξίδι !!!

Δεν βιαζόμαστε. Δεν μπορείς να γυρίσεις όλη την Ελλάδα ή την Πελοπόννησο σε δύο εβδομάδες. Όσες φορές εμείς βάλαμε χρονικούς περιορισμούς καταλήξαμε να μην απολαμβάνουμε τις τελευταίες μέρες το ταξίδι γιατί οδηγούσαμε για να προλάβουμε.

Και σκέψου. Η πρώτη φορά με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ποτέ δεν είναι και η τελευταία!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.