Απρόοπτα

motorΟύτε στα χειρότερα όνειρα μου.

Ψάχνοντας στο internet έπεσα πάνω σ’αυτή την εικόνα. Μια τέτοια κατάσταση δεν θα ήθελα ποτέ να τη ζήσω. Τρομακτικό να το βλέπεις, που να το ζείς. Δεν θα πώ ψέματα ότι δεν »στριμώχθηκα» σε δύσκολο μέρος, αλλά κάτι τέτοιο δεν το έχω ζήσει ακόμη. Τέτοιες εμπειρίες μακριά από μένα…… 

Οι πόλεις τις Ελλάδας , είναι τόσο άναρχα κτισμένες που ανά πάσα στιγμή μπορείς άν δεν προσέξεις να βρεθείς σε μεγάλη έκπληξη. Θυμάμαι πέρυσι το καλοκαίρι διασχίζοντας το κέντρο της Πρέβεζας, την γλυτώσαμε στο παρά πέντε και μόνο από ένστικτο. Αλλιώς θα είχαμε μπλοκάρει όλη την πόλη. Το Gps δυστυχώς μας τράβηξε από τον κεντρικό φαρδύτερο δρόμο. Εδώ που τα λέμε αυτά τα μηχανήματα δεν χαίρουν της πλήρης  εμπιστοσύνης μας. Μια άλλη φορά πηγαίνοντας από περιφερειακό δρόμο και προπαθώντας το gps να με βγάλει στον κύριο εθνικό, διάλεξε μια γέφυρα κάτω από τον εθνικό δρόμο που στο ύψος αλλά και στο φάρδος ίσα ίσα που περνούσαμε ………….ή δεν περνούσαμε. Επειδή πειράματα δεν κάνω, επέλεξα την όπισθεν σε ευτυχώς κατηφόρα με στροφή για περίπου 200 μέτρα και μετά σε ένα μικρό χωμάτινο δρομάκι αναστροφή. Τώρα βέβαια δεν ρίχνω όλο το βάρος σε αυτά τα μηχανήματα, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει και μια αθώα εμπιστοσύνη στα δεδομένα τους. Τουλάχιστον σχεδόν όλα από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι φτιαγμένα για ΙΧ αυτοκίνητα και όχι για φορτηγά ή κάτι παραπάνω. Γιαυτό καμμία μα καμμία εμπιστοσύνη. Προτιμότερο είναι να κατεβείς και να δείς με τα ίδια σου τα μάτια, παρά να πας στα »τυφλά»

Πολλές φορές υπάρχουν πινακίδες που δεν βλέπουμε και που απαγορεύουν την διέλευση σε αυτοκίνητα άνω των 3.5 τόνων. Εκεί πραγματικά χρειάζεται προσοχή, γιατί αν και το δικό μας είναι κάτω από 3.5 τόνους, ο όγκος του όμως και το ύψος του δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.

Για τις ευρωπαικές πόλεις τί να πούμε. Είναι όλες, οι καλύτερες τουλάχιστον, τόσο παλιές, που χτιστήκαν για να έχουν οι άνθρωποι πρόσβαση με τα πόδια άντε και καμιά άμαξα όχι όμως με αυτοκίνητα. Εκεί η σήμανση είναι πράγματι πολύ καλή, αρκεί να την προσέξει κανείς και να μην πάει παρακάτω και παρακάτω!!

Γιαυτό τεράστια προσοχή, με επιφύλαξη στο άγνωστο. Εμείς σε πολλές μας εξορμήσεις παίρνουμε μαζί μας και ένα τουλάχιστον ποδήλατο το οποίο μας χρησιμεύει για την εξερεύνηση και αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Βέβαια ο καθένας μας αντιμετωπίζει ή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα με διαφορετικό τρόπο. Αλλά ένα είναι το κοινό στοιχείο. Κανείς δεν επιθυμεί να βιώσει απρόοπτα, όπως ο κύριος της φωτογραφίας.

hellascamper

logo-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.