Προστασία το Χειμώνα

snowywinter

Είναι στη σειρά το δεύτερο άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει και ασχολείται με την προστασία του αυτοκινούμενου το χειμώνα. Ο χειμώνας είναι από τις πιο επικίνδυνες εποχές, και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε οποιοδήποτε όχημα, πόσο μάλλον σε ένα τόσο ευαίσθητο όχημα όπως το είναι το αυτοκινούμενο.

Ακόμη ο χειμώνας άν και Δεκέμβριος, δεν ήρθε για τα καλά στην Ελλάδα αλλά οι ετοιμασίες σε αρκετούς από εμάς καλά κρατούν. Ο καλύτερος βέβαια τρόπος να συντηρήσεις το αυτοκινούμενο κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι να το κυκλοφορείς. Να ταξιδεύεις. Βέβαια δεν είναι για όλους εφικτό και αρκετοί αναγκάζονται να το »αποθηκεύουν» για το καλοκαίρι. Εδώ μερικές συμβουλές απλές, δικές μας αλλά και άλλες που βρήκαμε στο internet γενικά. Τίποτα δεν είναι απόλυτο, φυσικά υπάρχουν και άλλα που θα πρέπει να έχουμε στο νού μας. Αλλά το βασικό είναι να έχουμε το »νού» μας,

Πλύσιμο

Ένα καλό πλύσιμο προτού την τοποθέτησή του στο γκαράζ είναι απαραίτητο. Φανταστείτε το αλάτι της θάλασσας να παραμείνει όλο το χειμώνα στα τοιχώματα του αυτοκινούμενου και να διαβρώνει μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά που κατακάθισαν στο »σπίτι»

Το κύκλωμα νερού

Απόλυτο άδειασμα όλων των δεξαμενών νερού, όπου υπάρχουν και γενικά όλου του κυκλώματος νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει πουθενά νερό στις παγωμένες υπό του μηδενός νύχτες του χειμώνα. Να μην ξεχνάμε και την δεξαμενή των γκρίζων.

Κασέτα τουαλέτας

Καλό πλύσιμο της κασέτας και επάλειψη με λάδι -βαζελίνη στο καπάκι. Το αφήνουμε ανοιχτό καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Οι Μπαταρίες

Καλύτερα εφόσον το όχημα παραμείνει ακίνητο για αρκετούς μήνες, οι μπαταρίες να αποσυνδεθούν και να μετακινηθούν σε ένα μέρος ζεστό και ξηρό.

Κύκλωμα γκαζιού

Καλύτερα να μετακινηθούν εκτός αυτοκινήτου όλες οι φιάλες σε μέρος ασφαλές, και οτιδήποτε αφορά το κύκλωμα γκαζιού, καλό είναι να κλείσει

Η πόρτα του ψυγείου να μένει ανοικτή.

Όχι βέβαια υπερβολικά ανοικτή, τόσο όσο πρέπει για να αερίζεται, ώστε το ψυγείο να μην μυρίζει όταν θα το χρειαστούμε ξανά την άνοιξη.

Καθόλου ξεχασμένα τρόφιμα.

Μεγάλος κίνδυνος για το αυτοκινούμενο είναι η είσοδος εισβολέα στη μορφή ενός ποντικιού. Εάν υπάρχουν ξεχασμένα μακαρόνια ρύζι ή και corn flakes είναι σαν να προσκαλούμε τον κύριο και την τύχη μας να επισκεφτεί την περιουσία μας……

Καλύπτουμε τις εξωτερικές θυρίδες.

Ειδικά εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται όλο το χειμώνα έξω, καλό είναι να καλύπτονται όλες οι θυρίδες, ψυγείου κλπ, για την προστασία από το ψύχος και την υγρασία.

Περιοδικός έλεγχος.

Απαραίτητο επίσης είναι να ελέγχεται η μηχανή του αυτοκινήτου τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Βάζουμε μπροστά τη μηχανή μέχρι η θερμοκρασία του αυτοκινήτου να φτάσει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας. Ελέγχουμε και την πίεση των ελαστικών.

hellascamper

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.