Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο στο »Wikipedia»

1933_car&trailerΘα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε τον ορισμό και τα στοιχεία που δίνει η Wikipedia για το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Στις Ηνωμένες πολιτείες  έχουν ένα γενικότερο όρο που περικλείει και το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο αλλά και το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. Ο όρος Recreational Vehicle (RV) περικλείει και τα δύο.  Ότι και να είναι, είναι το ίδιο και έχει πραγματικά ενδιαφέρον, γιατι προσπαθεί να δώσει ένα αρκετά από όλες τις πλευρές ολοκληρωμένο ορισμό. Πολύ συμπατριώτες μας δεν γνωρίζουν τι είναι ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Τι έχει μέσα. Η Wikipedia λοιπόν μας βοηθά σαυτό, να ολοκληρώσουμε τις γνώσεις μας, αν ποτέ δεν είχαμε προσωπική εμπειρία, την εμπειρία τις διαβίωσης σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ή σε ένα τροχόσπιτο, η γενικά σε ένα όχημα αναψυχής.

Χαρακτηριστικά : Ένα ψυχαγωγικό όχημα περιλαμβάνει συνήθως κουζίνα, μπάνιο και μία ή περισσότερες εγκαταστάσεις ύπνου. Λιγότερο ευρέως γνωστά χαρακτηριστικά είναι μια ζεστή μπανιέρα, μια τραπεζαρία, ένα γραφείο, και μια ντουλάπα. Τα περισσότερα RVs είναι μονοόροφα. Ωστόσο, υπάρχουν και RVs με δύο ορόφους . Τα RVs βγαίνουν είτε σε ρυμουλκούμενα μοντέλα, είτε σαν αυτοκινούμενα . Πολλά έχουν επεκτάσιμες τέντες για να δημιουργούν έναν καλυμμένο υπαίθριο χώρο διαβίωσης. Τα RVs μπορούν να κυμανθούν από τα απλά αυτά  – που περιέχουν μόνο υπνοδωμάτια και βασικές εγκαταστάσεις μαγειρέματος – έως τα πολυτελή, με χαρακτηριστικά όπως κλιματισμό (AC), θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις και δορυφορικούς δέκτες.

Λειτουργία: Τα RVs ορίζονται ως μηχανοκίνητα οχήματα ή ρυμουλκούμενα και προορίζονται κυρίως για δραστηριότητες αναψυχής όπως κάμπινγκ και διακοπές. Βρίσκονται συνήθως σε πάρκα RV ή campgrounds, και μπορούν να ενοικιαστούν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις και τουριστικές περιοχές. Περιστασιακά χρησιμοποιούνται ως κινητά γραφεία για επαγγελματίες ταξιδιώτες και σε αυτές τις περιπτώσεις περιλαμβάνονται συχνά προσαρμογές όπως επιπλέον γραφείο, αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα, γεννήτρια και δορυφορικό Internet. Άλλα RVs χρησιμεύουν ως μόνιμες κατοικίες. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα RV τους ως μόνιμα νοικοκυριά που ταξιδεύουν full-time αναφέρονται συνήθως ως «full-timers» [3] και συχνά εργάζονται εξ αποστάσεως για να στηρίξουν τη ζωή στο δρόμο.

Ιστορία : τα περισσότερα σύγχρονα λεξικά δίνουν μια από τις έννοιες για τη λέξη τροχόσπιτο ως «ένα τροχόσπιτο εξοπλισμένο με καθιστικό». <span title=»They, in turn, give one of the meanings for camper as "a recreational vehicle equipped for camping out while travelling."

«>Αυτοί, με τη σειρά τους, δίνουν μία από τις έννοιες για το τροχόσπιτο ως «ένα ψυχαγωγικό όχημα εξοπλισμένο για κάμπινγκ έξω από το ταξίδι».

<span title=»The earliest caravans were used for practical purposes rather than recreation, such as providing shelter and accommodation for people travelling in search of an audience for their art, to offer their services to distant employers, or to reach a new place of abode.

«>Τα πρώτα τροχόσπιτα χρησιμοποιήθηκαν για πρακτικούς σκοπούς και όχι για αναψυχή, όπως η παροχή καταφυγίου και διαμονής για άτομα που ταξιδεύουν για να αναζητήσουν κοινό για την τέχνη τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μακρινούς εργοδότες ή να φτάσουν σε ένα νέο τόπο διαμονής.

page17-1003-full

Στην Ευρώπη (στη Γαλλία γύρω στο 1810) κατασκευάστηκαν βαγόνια περισσότερο για να ζουν άνθρωποι και όχι για να μεταφέρουν πρόσωπα ή αγαθά . Αυτά χρησιμοποιήθηκαν στη Βρετανία από παρουσιαστές show  και τσίρκων από τη δεκαετία του 1820. <span title=»Romani people only began living in caravans (vardos) circa 1850.[4]

«>Οι Ρομά άρχισαν να ζουν σε τροχόσπιτα (vardos) γύρω στο 1850

Romany_Vardo_of_the_English_Gypsies

<

p style=»text-align:justify;»>Το καλυμμένο βαγόνι, ήταν ένα είδος τροχόσπιτου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξερεύνηση του εσωτερικού της Βορειοαμερικανικής Ηπείρου , ξεκίνησε να χρησιμοποιείται, γύρω στο 1745, . <span title=»A well set-up wagon provided its occupants with living quarters as well as a means of transportation for themselves, and their supplies and equipment.

«>Ένα καλοσχηματισμένο βαγόνι έδινε στους κατοίκους του καθιστικό, καθώς και ένα μέσο μεταφοράς για τον εαυτό τους, καθώς και τα εφόδια και τον εξοπλισμό τους.

<

p style=»text-align:justify;»>Στον Καναδά, τα πρώτα αυτοκίνούμενα κατασκευάζονταν επάνω σε σκελετό αυτοκινήτων  ή φορτηγών από περίπου το 1910.  <span title=»By the 1920s the RV was well established in the US, with RV camping clubs established across the country, despite the unpaved roads and limited camping facilities.[6]

«>Μέχρι τη δεκαετία του 1920 τα οχήματα αναψυχής ήταν καλά εδραιωμένα στις ΗΠΑ, με κέντρα κατασκήνωσης RV εγκατεστημένα σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τους μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους και τις περιορισμένες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης.

<

p style=»text-align:justify;»>Στην Αυστραλία, το παλαιότερο γνωστό αυτοκινούμενο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε το 1929. Βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Goolwa, όπου έχει μερικώς αποκατασταθεί. <span title=»It is recognized by both the National Museum of Australia and the (Australian) National Motor Museum as being the first motorized caravan in Australia.[7]

«>Είναι αναγνωρισμένο τόσο από το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας όσο και από το Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτων της Αυστραλίας ως το πρώτο μηχανοκίνητο τροχόσπιτο στην Αυστραλία

<

p style=»text-align:justify;»>Από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ορισμένες ομάδες εργατών των σιδηροδρόμων της Νότιας Αυστραλίας που εργάζονταν μακριά από τις πόλεις και χρειάζονταν να ζουν εκεί, φιλοξενούνταν σε τροχόσπιτα που κατασκευάστηκαν από την εταιρία αντί για σκηνές που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα. Αυτά τα τροχόσπιτα κατασκευάστηκαν σαν μικρά σιδηροδρομικά βαγόνια, περίπου 6,1 μέτρα, <span title=»but had wooden wheels with solid rubber tyres and ball bearings.

«>αλλά είχαν ξύλινους τροχούς με ελαστικά ελαστικά και ρουλεμάν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η σύγχρονη βιομηχανία οχημάτων αναψυχής ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και της δεκαετίας του 1930 (λίγο μετά την έλευση της αυτοκινητοβιομηχανίας), όπου αρκετές εταιρείες άρχισαν να κατασκευάζουν ρυμουλκούμενα οχήματα.  Κατασκεύαζαν τα μοντέλα τους  σε γκαράζ ή πίσω αυλές. (Ένας από αυτούς τους πρώτους κατασκευαστές, η Airstream, εξακολουθεί να κατασκευάζει και  σήμερα.) Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, πέραν των ταξιδιωτικών ρυμουλκούμενων και των μεγάλων ρυμουλκούμενων, οι κατασκευαστές άρχισαν να κατασκευάζουν αυτοκινούμενους μηχανοκίνητους οίκους.

 

logo-%cf%83%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.