Concorde – Reisemobile. Μια επιτυχημένη ιστορία που ξεκίνησε 35 χρόνια πριν.

Το 1981, ο Helmut Reimann, πρωτοπόρος στον κλάδο των τροχόσπιτων, ίδρυσε μια εταιρεία η οποία με την πάροδο των ετών θα καταστεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε με την επωνυμία SKW GmbH, αγοράζοντας ένα εργοστάσιο από την Tabbert GmbH στο Aschbach

 

Μέχρι το 1982, το κτίριο χρειάστηκε να μετατραπεί και να γίνουν επεκτάσεις. Ο Reimann ξεκίνησε την κατασκευή ρυμουλκούμενων. Το εργοστάσιο έλαβε το όνομα Schlüsselfelder Kunststoffwerk (SKW).

Το 1983 η εταιρεία συμφώνησε να προμηθεύσει 120 ρυμουλκούμενα στην εταιρεία Portas. Κατανοώντας τις τάσεις της αγοράς, ο Helmut Reimann άρχισε να κατασκευάζει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Τα μοντέλα ονομάστηκαν Concorde 500 RS και Concorde 500 XS και βασίστηκαν στο σασί της Ford Transit.

 

Από το van στο Αυτοκινούμενο τροχόσπιτο

Το 1984 κατασκεύασε τα πρώτα μοντέλα με βάση το σασί της Peugeot Euro . Τα van της Peugeot γιόρτασαν το ντεμπούτο τους ως τα πρώτα sport μοντέλα.

Λόγω της μεγάλης δημοτικότητας των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων, ο Helmut Reimann σταμάτησε τελικά την παραγωγή τροχόσπιτων το 1985 και έκτοτε επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην κατασκευή αυτοκινούμενων οχημάτων.

Αποφασίστηκε ότι τα VW LT και το σασί της Ford ήταν τα καταλληλότερα. Το 1987 παρουσιάστηκε η προσθήκη του πλαισίου Mitsubishi L 300 για το Concorde Country Boy, ένα συμπαγές alcoven μοντέλο.teaserbox_52714591

Η καλή επιχειρηματική επίδοση έκανε μια άλλη επέκταση των εγκαταστάσεων απαραίτητη το 1988. Την ίδια χρονιά, η τρίτη γενιά των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων με βάση Peugeot και Fiat σασί βγήκε στους δρόμους.

Το Concorde Sport XT προκαλεί  αίσθηση με την κατάληψη της 1ης, 2ης και 3ης θέσης στο περιοδικό promobil

Το 1990, το Concorde Sport TX, προκάλεσε αίσθηση.

wohnmobil-concorde-sport-tx-bj1993-mit-hochdach-hardtop

Το 1992 ήταν καθοριστικό έτος για την ανάπτυξη του Concorde. Πρώτον, επειδή πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες με αντίστοιχο εκσυγχρονισμό. Δεύτερον, επειδή η Concorde κατέκτησε για πρώτη φορά το δεύτερο και το τρίτο βραβείο του περιοδικού Promobil Motorhome of the Year.

Η μετακίνηση στο Aschbach

Τα νέα μοντέλα της Concorde του 1994, που παρουσιάστηκαν στο Caravan Salon, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ντίσελντορφ, ήταν η νέα γενιά alcoven με διπλό δαπέδο με βάση το Fiat Ducato καθώς και το Compact, ένα νέο van κατασκευασμένο με βάση το νέο Ducato. Στη συνέχεια η εταιρεία δημιούργησε  νέα μοντέλα με σασί διπλού δαπέδου, που βασίζονται στην Iveco Daily και τη νέα Mercedes-Benz Sprinter.

Το 1996 πουλήθηκαν οι χώροι της εταιρείας στο Zellingen και ξεκίνησε η κατασκευή νέου κτιρίου διοίκησης και νέου εργοστασίου στο Aschbach. Η μετακίνηση στο Aschbach ολοκληρώθηκε μέχρι το τέλος του έτους.

Η φιλοσοφία της Concorde  και το Charisma

Το 1997, η Concorde παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Το 1999 έγινε η εισαγωγή μιας νέας γενιάς μοντέλων με την επωνυμία Concept και CHARISMA ως μοντέλα alcoven με βάση τη νέα Iveco Daily.

Την ίδια χρονιά, ο Helmut Reimann αποσύρθηκε από την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Είχε επιτύχει το στόχο του να καταστήσει την Concorde τον σημαντικότερο Γερμανό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Με αυτό το πνεύμα, στο τέλος της χιλιετίας η Concorde εισήγαγε το πρώτο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, το Concorde C1, με βάση το MAN 8226 με 7,5 τόνους σασί και το ελαφρύτερο van Concorde Compact.

Το 2002, το C1 με βάση το πλαίσιο Iveco Eurocargo προστέθηκε στο φάσμα προϊόντων. Ως πρεμιέρα και καινοτομία στη Γερμανία, η Concorde παρουσίασε τα μοντέλα Liner με το ειδικά σχεδιασμένο ταμπλό.

 

20η επέτειος παραγωγής αυτοκινούμενων τροχόσπιτων

Το 2003, ο Dr. Kühne προσχώρησε στην εταιρεία και, με την επένδυση αυτή, έθεσε ένα ορόσημο, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην σημερινή επιτυχία της εταιρείας.

header-cruiser_atego_2018Για να γιορτάσει η εταιρεία την 20ή επέτειο της παραγωγής τροχόσπιτων, κατασκεύασε το ειδικό μοντέλο Concorde CRUISER, ένα λεωφορείο πολυτελείας με βάση το νέο πλαίσιο Eurocargo. Εμπνευσμένη από την επιτυχία των ολοκληρωμένων μοντέλων, η Concorde πρόσθεσε επίσης τα αντίστοιχα μοντέλα alcoven στη σειρά Concerto.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, το Concorde Compact με σασί και δεξιό χειριστήριο σχεδιάστηκε ειδικά για τη Μεγάλη Βρετανία.

Αύξηση της ζήτησης

Το 2004 σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα. Το τραγικό γεγονός ήταν ο  θάνατος του ιδρυτή της εταιρείας Helmut Reimann. Αλλά το  κεντρικότερο γεγονός ήταν η ίδρυση της Concorde Reisemobile GmbH και η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου παραγωγής με χώρο 160 x 25 μέτρων.

Το 2005, η νεοϊδρυθείσα εταιρία  δημιούργησε μια νέα αποθήκη  μεγέθους 750 τετραγωνικών μέτρων και ένα κατάστημα παραγωγής πάνελ με διαστάσεις 95 x 12 μέτρων.

Ο Joachim Baumgartner έγινε διευθυντής εργοστασίου και, με την εισαγωγή του CHARISMA II με ανυψωμένη καμπίνα οδηγού στην εμπορική έκθεση Caravan Salon, έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του Concorde. Η ζήτηση για τα νέα μοντέλα αυξήθηκε σημαντικά και οδήγησε σε περαιτέρω κατασκευαστικά μέτρα για να εξασφαλιστεί ότι αυτή η ζήτηση θα μπορούσε να καλυφθεί.

Το 2006 τέθηκε σε λειτουργία ένας νέος τύπος θέρμανσης αξίας περίπου 350.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα, και χάρη στην τεράστια δημοτικότητα του CHARISMA, το 2006 η Concorde ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, ικανή να πουλήσει σχεδόν 500 αυτοκίνητα μέσα σε ένα χρόνο.

 Το 2007 η Concorde ξεκίνησε την παραγωγή του βασικού μοντέλου CREDO στο Aschbach.

Το 2007, η παραγωγή για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 550 αυτοκινούμενα.

Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα για  VIPs

Η εταιρεία, η οποία εδώ και χρόνια έχει  εξαιρετική φήμη για οχήματα υψηλής ποιότητας, έχει κερδίσει όλο και περισσότερο το σεβασμό των λεγόμενων VIP. Για παράδειγμα, ο οδηγός της Formula 1 Ralf Schumacher και ο Ολυμπιονίκης ορεινής ποδηλασίας και παγκόσμιος πρωταθλητής της MTB, Sabine Spitz, επέλεξαν  τα Αυτοκινούμενα τροχόσπιτά τους να είναι  Concorde .

Το 2008, ο οδηγός της Φόρμουλα 1 Sebastian Vettel απέκτησε ένα Concorde LINER. Όπως και ο πρώην πρωταθλητής Nigel Mansell.

Η Concorde,  έγινε ο επίσημος χορηγός του παγκόσμιου πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου IIHF το 2010.

Βασικές ικανότητες μετατροπής σασί

Το 2010, η μετατροπή του πλαισίου στα οχήματα ως βασική αρμοδιότητα επανήλθε στην εταιρεία από εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών. Αυτό απαιτούσε ένα νέο κτίριο παραγωγής, το οποίο κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και οδήγησε στη δημιουργία 20 επιπλέον θέσεων εργασίας. Ένα νέο κτίριο ανταλλακτικών δημιουργήθηκε ταυτόχρονα.

Το 2011, η ποιότητα Concorde έπεισε επίσης τον  πρωταθλητή DTM Mattias Ekström να αποκτήσει ένα  LINER. Την ίδια χρονιά, ο Joachim Baumgartner έγινε διευθύνων σύμβουλος των τμημάτων ανάπτυξης και παραγωγής οχημάτων.

Οι νέες ναυαρχίδες της Concorde


Η νέα κορυφαία ναυαρχίδα, το Concorde CENTURION (το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της Concorde που κυκλοφόρησε ποτέ), έκανε το ντεμπούτο του στην εμπορική έκθεση CMT τον Ιανουάριο. Ακολούθησε το LINER CENTURION με το slide-out και το νέο CARVER στο Saloon Caravan στο Ντίσελντορφ.

Το CHARISMA ηγέτης

Το 2014, το CHARISMA κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία «Liner» του βραβείου αναγνώρισης promobil, ακολουθούμενη αμέσως από το CARVER στη 2η θέση. Το CRUISER κέρδισε την 3η θέση στην κατηγορία «Alcove motorhome πάνω από 50,000 EUR».

Την ίδια χρονιά, η Concorde και η Iveco γιόρτασαν την 25η επέτειο της συνεργασίας τους με την παραγωγή ειδικών επετειακών μοντέλων.

Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη των πελατών

Το 2015, το CRUISER ως ένα alcove όχημα κάτω των 7,5 τόνων με βάση το Daily και το Eurocargo καθώς και το CRUISER 890 RRL με την επαναστατική φιλοσοφία του χώρου του, εισήχθησαν ως νέα μοντέλα οχημάτων. Το CARVER έλαβε νέα διάταξη και σχεδίαση και το CHARISMA μπορούσε να παραγγελθεί είτε με το Iveco Daily είτε με το πλαίσιο Eurocargo. Επιπλέον, στους πελάτες προσφέρθηκε το πακέτο Centurion Style ως επιλογή για ολοκληρωμένα αυτοκινούμενα και το ατμοσφαιρικό πακέτο Noce για τα μοντέλα Cruiser.

Η εγγύτητα του πελάτη και η συνεκτίμηση της πελατειακής απόψεως αποτελούν δύο μυστικά πίσω από την επιτυχία της εταιρείας. Η Concorde ήταν επίσης παρούσα με προσωπικό και εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της εμπορικής επίδειξης Technik-Caravane και στο Technik-Caravane-Rallye που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015.

Επετειακό μοντέλο των 35 χρόνων λειτουργίας

Το 2016, η Concorde παρουσίασε δύο μοντέλα αυτοκινούμενων αυτοκινήτων. Το CRUISER 791 RL, ένα αυτοκινούμενο κάτω των 8 μέτρων με πολύ μεγάλη σοφίτα, και το CHARISMA 920 G με γκαράζ για ένα smart fortwo. Οι πελάτες ήταν επίσης ευχαριστημένοι που είδαν το μοντέλο 35ης επετείου EDITION 35.

concorde-charisma-920G

Τα 35 χρόνια της Concorde Reisemobile – μια ιστορία γεμάτη προσωπικά πρωτοποριακά επιτεύγματα, καινοτόμα ορόσημα και πάθος για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.