Η κίνηση σε κυκλικό κόμβο (παγίδα ή διευκόλυνση;)

Πολλά παράξενα και παράλογα συμβαίνουν αρκετές φορές στην χώρα μας υπάρχουν έτσι απλά στην καθημερινότητά μας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε με αυτά. Όπως για παράδειγμα κίνηση στους κυκλικούς κόμβους . Οι κυκλικοί κόμβοι έχουν δημιουργηθεί για να μειώσουν τα ατυχήματα και να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, έχουν όμως εξελιχθεί σε ρώσικη ρουλέτα για τους οδηγούς. Αιτία είναι η άναρχη οδηγική συμπεριφορά αρκετών οδηγών. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται από ορισμένους πολλές φορές κατά την είσοδο τους στον κόμβο είναι υπερβολικές (προσπαθούν κατά το ελληνικό να μπουν πρώτοι) η συνεχής αλλαγή λωρίδων κυκλοφορίας (αν είναι δυνατό να μην στριψουν καθόλου και να πάνε όλο ευθεία) αλλά και το σημαντικότερο κανείς δεν γνωρίζει ποιος έχει προτεραιότητα (αυτός που μπαίνει ή αυτός που είναι μέσα). Σήμερα βιώσαμε και το χειρότερο, κάποιος ήταν παρκαρισμένος »επιφυλακτικά» μέσα σε κόμβο προς την έξοδό του απλά για να πάρει καφέ από διπλανή καφετέρια.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ (άρθρο 26) που ισχύει στην Ελλάδα, στους κόμβους η προτεραιότητα ορίζεται με κατάλληλη σήμανση. Στους κόμβους χωρίς τέτοια σήμανση η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από τα δεξιά!!!. Άρα, προτεραιότητα έχουν όσοι εισέρχονται στην πλατεία καθώς έρχονται από δεξιά. Όταν όμως υπάρχει το σήμα «STOP», θα πρέπει να παραχωρήσουν την προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται εντός του κυκλικού κόμβου. Για ποιό λόγο ο ΚΟΚ δεν αλλάζει για να γίνει ίδιος με τον ευρωπαικό αυτό δεν είναι γνωστό. Στην Ευρώπη απλά προτεραιότητα έχει αυτός που βρίσκεται μέσα σε κόμβο και τελειώσαμε . Γιαυτό λοιπόν συνάδελφοι οδηγοί και συνταξιδιώτες τα μάτια σας δεκατέσσερα στο εαν υπάρχει σήμανση προτεραιότητας στον κυκλικό σας κόμβο. Σύμφωνα με έρευνα, το 54% των ατυχημάτων σε έναν κυκλικό κόμβο συμβαίνουν κατά την είσοδο των οχημάτων σε αυτόν. Να σημειώσουμε ότι ο κυκλικός κόμβος μειώνει τα τροχαία ατυχήματα κατά 30% και συμβάλλει στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Α ς δούμε μερικές οδηγίες για την σωστή οδηγική μας συμπεριφορά κατά την κίνησή μας μέσα σε κυκλικό κόμβο.

Τόσο η προσέγγιση όσο και η κυκλοφορία μέσα στο κόμβο πρέπει να γίνεται με χαμηλή ταχύτητα

Κατά την είσοδο στον κυκλικό κόμβο παραχωρείται προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται μέσα σε αυτόν. Λόγω της ορατότητας που υπάρχει, ο οδηγός  που εισέρχεται στον κόμβο δεν είναι υποχρεωμένος να σταματήσει εάν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει άλλο όχημα εντός του κόμβου. Έτσι, η παραχώρηση προτεραιότητας σημαίνεται με ανάποδο τρίγωνο (παραχώρηση προτεραιότητας) και όχι με πινακίδα STOP.

 Κατά την είσοδο στον κόμβο δεν ανάβουμε δεξί φλάς  για να δείξουμε την πορεία μας. (έτσι και αλλιώς η δεξιόστροφη πορεία είναι υποχρεωτική). Είναι υποχρεωτικό όμως να ανάψουμε δεξί φλας κατά την έξοδο από τον κόμβο όταν κινούμαστε εντός αυτού, ώστε να προειδοποιήσουμε το όχημα που εισέρχεται  σε αυτόν να μην ακινητοποιηθεί παραχωρώντας μας προτεραιότητα αφού εμείς θα εξέλθουμε του κόμβου και δεν θα διασταυρωθούν οι πορείες μας. Βοηθάμε έτσι να δημιουργείται μια συνεχής ροή κυκλοφορίας χωρίς ακινητοποίηση των οχημάτων.  Αυστηρά δεν αλλάζουμε λωρίδα κυκλοφορίας μέσα στον κόμβο, επιλέγουμε ποια θα ακολούθησουμε και από αυτή βγαίνουμε

Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση τόσο κατά την προσέγγιση στον κόμβο όσο και εντός αυτού. Εκτός του ότι παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, μειώνεται και η ορατότητα στον κόμβο που είναι βασικό χαρακτηριστικό της κυκλοφορίας σε αυτόν.

Κατά την κυκλοφορία εντός του κυκλικού κόμβου δεν οδηγούμε πάνω στο τσιμεντένιο κυκλικό δακτύλιο που βρίσκεται εσωτερικά του κόμβου μεταξύ του κρασπέδου του κυκλικού κόμβου και της ασφάλτου. Λόγω του υλικού που έχει κατασκευαστεί (σκυρόδεμα) έχει μειωμένη πρόσφυση και υπάρχει κίνδυνος ολίσθησης. Ο κυκλικός αυτός δακτύλιος κατασκευάστηκε  για να οδεύουν οι οπίσθιες ρόδες των φορτηγών κατά την κυκλική κίνηση τους εντός του κόμβου.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό κατά την είσοδο και την έξοδο στον κόμβο υπάρχουν, σημαίνουσες τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, διαβάσεις πεζών.

Η Γαλλία έχει τους περισσότερους κυκλικούς κόμβους από οποιασδήποτε άλλη χώρα, καθώς έχει μία κάθε 21 χιλιόμετρα. Ο κυκλικός κόμβος Arc de Triomphe στο Παρίσι είναι ο παλαιότερος στον κόσμο, καθώς 12 λεωφόροι συγκλίνουν σε αυτόν. Είναι επίσης γνωστή για τον υψηλό αριθμό ατυχημάτων.

Ο πιο περίπλοκος κυκλικός κόμβος βρίσκεται στο Swindon (Μεγ. Βρετανία). Έχει συνολικά επτά κυκλικούς κόμβους και η κίνηση είναι διαφορετική σε καθένα από αυτούς.

Τέλος, στη Μαλαισία βρίσκεται ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος στον κόσμο. Έχει έκταση 4.500 τετραγωνικών μέτρων και στη μέση υπάρχει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ιανουάριος 2022

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.